Kundberättelse: Smakliga resor till havs med Finnlines

19. tammikuuta 2024
På Finnlines nya fartyg får du njuta av smakupplevelser som tagits fram av stjärnkockar. atSauce är med på resan genom att tillverka olika såser som grundar sig på restaurangägare Henri Aléns och kökschef Dan Grönvalls recept.

- På de nya fartygen serverar man för första gången såser som planerats och tillverkats enkom för Finnlines. Passagerarna får nu i våra restauranger ta del av sådana smakupplevelser som de inte hittar någon annanstans, berättar Dan Grönvall stolt.


atSauces fabrik tillverkar till exempel BBQ-sås, fermenterad ketchup, ramslöksvinegrette och äppel-lökchutney för Finnlines. En stor mängd arbete läggs ner på såserna före de serveras.


- Vi sökte länge efter en lämplig partner som kunde tillverka våra såser. Lösningen som atSauce hade att erbjuda övertygade oss. De lyckades fånga nyanserna i våra recept och efter några provsmakningar fick vi också alla detaljer i skick. Samarbetet var smidigt från början till slut, och vi fick alltid hjälp när vi bad om det, säger Grönvall med ett leende.


Det fanns många saker som måste beaktas i såsernas tillverkningsprocess, eftersom kockarnas mål var att skapa en typiskt nordisk smakvärld. Av tillverkaren krävde detta noggranna val av råvaror samt noggrann planering av tillverkningsprocessen. Fabriken som bygger på atSauces egna innovationer kunde dock svara på denna utmaning.


- En egen restaurangvärld och helt unika menyer var ett nytt område för Finnlines. Henri Alén hjälpte oss att skapa smakvärldarna, och atSauce hjälpte oss att förverkliga dem på bästa möjliga sätt. Vi tror på våra nya produkter så mycket, att passagerare i framtiden kommer att kunna köpa många av våra såser med sig hem, avslutar Grönvall.


Inom Finnlines restaurangverksamhet är volymerna rätt stora och det finns gott om hungriga passagerare ombord året om. Som tur kan atSauces produktion smidigt tillgodose både små och stora behov. Tack vare det ständiga utvecklingsarbetet kan aktörer inom HoReCa-sektorn regelbundet erbjudas nya möjligheter att på ett allt bättre sätt ta hand om smaksaker. 


Uusimmat ajankohtaiset


Toimitusjohtaja kiittää tiimiä vuodesta 2024.
30. joulukuuta 2024
Vuosi 2024 atSaucella on ollut täynnä makuja ja kasvua! Tärkeät investoinnit, tehokkuuden parantaminen ja uudet tuotteet vievät meitä kohti entistäkin innovatiivisempia ratkaisuja.
Kuvassa Terhi Paldan.
30. joulukuuta 2024
Terhi, koulutukseltaan keittiö- ja ravintolapäällikkö, on toiminut ravintola-alalla yli 30 vuotta, josta noin 15 vuotta asiantuntijaroolissa. Terhi vastaa ISS:llä tuotevalinnoista sekä suunnittelee reseptiikkaa. Hän kuvailee itseään: “Luomuihmiseksi, joka viljelee luomua ja käy luomupelloilla." ISS-ravintoloiden asiakkaita ovat päiväkodit, koulut, opistot sekä vanhuspalvelut. Lisäksi asiakkaina ovat henkilöstöravintolat, pääasiassa pääkonttorit, sekä teollisuushenkilöstö- ja tehtaiden ravintolat. Yksi ravintola-alan haaste on tasalaatuisuus. Sen eteen ISS:llä on tehty ekstratyötä. Maun pitää olla autenttista ja hyvää, eivätkä kompromissit käy. ”Minua sanotaan ruoka-alan kermapeffaksi, koska minulle kelpaa vain se paras. Kaikista tärkeintä on rakkaus ruokaan ja ruuan pitää maistua aina yhtä hyvälle. Eli reseptin on oltava saman makuinen ja tasalaatuinen. Silloin asiakaslupaus pidetään ja luottamus syntyy. Asiakkaat luottavat siihen, että kun ruoka on nyt hyvää niin se on jatkossakin hyvää", kuvailee Terhi iloisesti. ISS otti tuoremakupohjat käyttöön kesällä 2024.
19. marraskuuta 2024
Euroopan Unioni on myöntänyt atSauce Oy:lle osarahoituksen seuraaviin hankkeisiin
19. tammikuuta 2024
Aki Nyyssönen, som jobbar inom livsmedelsindustrin och vet vad som pågår på fältet, har flera gånger under sin karriär förlitat sig på kunnandet på atSauce. Resultaten finns att smaka i Herkkumaas och Evertastes utsökta produkter.
Customer Story: More Than Good Taste for the Food Industry
14. joulukuuta 2023
Aki Nyyssönen, who works and knows all that’s going on in the Finnish food industry, has put his trust in the expertise of atSauce many times in his career. The successful outcomes of mouthwatering Herkkumaa and Evertaste products is something to savor.
14. joulukuuta 2023
Elintarviketeollisuuden näköalapaikalla työskentelevä Aki Nyyssönen on luottanut atSaucen osaamiseen useasti uransa aikana. Tulokset maistuvat Herkkumaan ja Evertasten veden kielelle tuovissa tuotteissa.
Customer Story: Fantastic Sea Fare on Finnlines
30. marraskuuta 2023
There are taste sensations to enjoy on Finnline’s newest ships, planned by top chefs. atSauce is there along for the ride, making various sauces based on recipes by restaurateur Henri Alén and Head Chef Dan Grönvall.
Ravintoloitsija Alén ja keittiöpäällikkö Grönvall loihtivat makuelämyksiä Finnlinesin laivoille.
30. marraskuuta 2023
Finnlinesin uusilla laivoilla nautitaan huippukokkien suunnittelemista makuelämyksistä. atSauce on mukana matkassa valmistamalla erilaisia kastikkeita ravintoloitsija Henri Alénin ja keittiöpäällikkö Dan Grönvallin reseptiikan pohjalta.
Share by: