Kundberättelse: Mer än smaksaker för livsmedelsindustrin

19. tammikuuta 2024
Aki Nyyssönen, som jobbar inom livsmedelsindustrin och vet vad som pågår på fältet, har flera gånger under sin karriär förlitat sig på kunnandet på atSauce. Resultaten finns att smaka i Herkkumaas och Evertastes utsökta produkter.

- När manproducerar mat och livsmedel i industriell skala stöter man oundvikligen på överraskningar. Snabbheten och det mångsidiga kunnandet på atSauce har räddat oss många gånger, berättar Nyyssönen.


När Nyyssönen ansvarade för inköp och produktionsplanering på Herkkumaa hade han ett nära samarbete med specialisterna på atSauce. Nya uppgifter på Evertaste har gjort att Nyyssönen inte längre dagligen jobbar med smaker, men partnerskapet tar nya former.


- Recepten, produkterna, tidtabellerna och målen varierar så mycket inom vår bransch att det inte finns ett enda rätt tillverkningssätt. Styrkan hos atSauce ligger i att de formar om sin process enligt vad kunden behöver i olika skeden av projektet, berättar Nyyssönen.


atSauce är lyhörda för vad kunden vill ha när de tar fram sina produkter, och det finns utrymme för individualitet i tillverkningsprocessen. Förutom ett smakligt slutresultat beaktas även andra gemensamma nämnare inom livsmedelsindustrin. I smaklösningarna ligger huvudvikten särskilt på dryghet, kostnadseffektivitet, hållbarhet och en snabb tillverkningsprocess.


- Först berättar vi hurdan produkten borde vara. Efter det letar specialisterna på atSauce fram de rätta råvarorna och skräddarsyr tillverkningsprocessen enligt våra behov. Ett multidisciplinärt kunnande där kunskap om smaker, kemisk sakkännedom och produktionsexpertis förs samman är närvarande under hela processen, berättar Nyyssönen.


Inom livsmedelsindustrin är det vanligt att man hamnar i situationer där hanteringen av helheten spjälkas upp i alltför små delar. atSauce motverkar detta genom ett allt närmare samarbete med sina partner och ett bredare utbud tjänster.


- Jämfört med många andra aktörer inom branschen arbetar atSauce mycket närmare kunden. Ett exempel på detta är aktivt deltagande i provningen av produkterna. Och givetvis är det alltid roligt att jobba med trevliga människor, säger Nyyssönen med ett leende. 




Herkkumaa 

Naturens rena smaker och den finska sommaren konserverad. I Herkkumaas breda sortiment hittar du smakrika konserver, goda sylter, såser, majonnäser och de populära tex mex-tillbehören för alla kulinariska tillfällen.

 


Evertaste

Färdiga delikatesser på land, till havs och i luften. Evertaste är ett av Finlands största företag som producerar take away- och flygcateringtjänster. Till sortimentet hör olika färdigmats- och bageriprodukter samt måltidshelheter och EMV-lösningar.

Uusimmat ajankohtaiset


Toimitusjohtaja kiittää tiimiä vuodesta 2024.
30. joulukuuta 2024
Vuosi 2024 atSaucella on ollut täynnä makuja ja kasvua! Tärkeät investoinnit, tehokkuuden parantaminen ja uudet tuotteet vievät meitä kohti entistäkin innovatiivisempia ratkaisuja.
Kuvassa Terhi Paldan.
30. joulukuuta 2024
Terhi, koulutukseltaan keittiö- ja ravintolapäällikkö, on toiminut ravintola-alalla yli 30 vuotta, josta noin 15 vuotta asiantuntijaroolissa. Terhi vastaa ISS:llä tuotevalinnoista sekä suunnittelee reseptiikkaa. Hän kuvailee itseään: “Luomuihmiseksi, joka viljelee luomua ja käy luomupelloilla." ISS-ravintoloiden asiakkaita ovat päiväkodit, koulut, opistot sekä vanhuspalvelut. Lisäksi asiakkaina ovat henkilöstöravintolat, pääasiassa pääkonttorit, sekä teollisuushenkilöstö- ja tehtaiden ravintolat. Yksi ravintola-alan haaste on tasalaatuisuus. Sen eteen ISS:llä on tehty ekstratyötä. Maun pitää olla autenttista ja hyvää, eivätkä kompromissit käy. ”Minua sanotaan ruoka-alan kermapeffaksi, koska minulle kelpaa vain se paras. Kaikista tärkeintä on rakkaus ruokaan ja ruuan pitää maistua aina yhtä hyvälle. Eli reseptin on oltava saman makuinen ja tasalaatuinen. Silloin asiakaslupaus pidetään ja luottamus syntyy. Asiakkaat luottavat siihen, että kun ruoka on nyt hyvää niin se on jatkossakin hyvää", kuvailee Terhi iloisesti. ISS otti tuoremakupohjat käyttöön kesällä 2024.
19. marraskuuta 2024
Euroopan Unioni on myöntänyt atSauce Oy:lle osarahoituksen seuraaviin hankkeisiin
19. tammikuuta 2024
På Finnlines nya fartyg får du njuta av smakupplevelser som tagits fram av stjärnkockar. atSauce är med på resan genom att tillverka olika såser som grundar sig på restaurangägare Henri Aléns och kökschef Dan Grönvalls recept.
Customer Story: More Than Good Taste for the Food Industry
14. joulukuuta 2023
Aki Nyyssönen, who works and knows all that’s going on in the Finnish food industry, has put his trust in the expertise of atSauce many times in his career. The successful outcomes of mouthwatering Herkkumaa and Evertaste products is something to savor.
14. joulukuuta 2023
Elintarviketeollisuuden näköalapaikalla työskentelevä Aki Nyyssönen on luottanut atSaucen osaamiseen useasti uransa aikana. Tulokset maistuvat Herkkumaan ja Evertasten veden kielelle tuovissa tuotteissa.
Customer Story: Fantastic Sea Fare on Finnlines
30. marraskuuta 2023
There are taste sensations to enjoy on Finnline’s newest ships, planned by top chefs. atSauce is there along for the ride, making various sauces based on recipes by restaurateur Henri Alén and Head Chef Dan Grönvall.
Ravintoloitsija Alén ja keittiöpäällikkö Grönvall loihtivat makuelämyksiä Finnlinesin laivoille.
30. marraskuuta 2023
Finnlinesin uusilla laivoilla nautitaan huippukokkien suunnittelemista makuelämyksistä. atSauce on mukana matkassa valmistamalla erilaisia kastikkeita ravintoloitsija Henri Alénin ja keittiöpäällikkö Dan Grönvallin reseptiikan pohjalta.
Share by: