Customer Story: Fantastic Sea Fare on Finnlines

30. marraskuuta 2023
There are taste sensations to enjoy on Finnline’s newest ships, planned by top chefs. atSauce is there along for the ride, making various sauces based on recipes by restaurateur Henri Alén and Head Chef Dan Grönvall.

“For the first time, the new ships are offering sauces planned and made especially for Finnlines. Passengers can now experience taste sensations in our restaurants  which you can’t get anywhere else,” Dan Grönvall praises.


The atSauce factory has made, for example, BBQ sauce, fermented ketchup, wild garlic vinaigrette and apple onion chutney for

Finnlines. Before plating and eating, a great deal of work went into making these sauces.


“For a long time, we were looking for the right partner to make our sauces, and atSauce’s solutions impressed us,” says Grönvall with a smile.


“They were certainly able to capture the nuances of our recipes in production,  and after a few taste tests, they finally got the details right. They were flexible with us right from the beginning, and we always got help when we needed it.”


There were several  different factors to consider in the process of making the sauces, because the goal of the chefs was to create a distinctively Nordic flavor profile. This  required both careful ingredient selection and thoughtful planning in the production process. However, atSauce’s factory, using its own innovations, was  able to take on the challenge.


“Our gastronomic world and completely unique menus were a new breakthrough for Finnlines. As much as Henri Alén helped us create flavor

profiles, atSauce helped execute them in the best way possible. We have such faith in our new products that from now on, passengers can purchase many of our sauces as, perhaps, souvenirs,” Grönvall sums up.


Finnlines has high-volume restaurant operations, as there are plenty of hungry passengers onboard throughout the year. Luckily, atSauce

is flexible in its production and can meet all its customers' needs, no matter  how big or small. Thanks to continuous development, new possibilities for the better handling of good taste are regularly available to hotels and restaurants.

Uusimmat ajankohtaiset


Toimitusjohtaja kiittää tiimiä vuodesta 2024.
30. joulukuuta 2024
Vuosi 2024 atSaucella on ollut täynnä makuja ja kasvua! Tärkeät investoinnit, tehokkuuden parantaminen ja uudet tuotteet vievät meitä kohti entistäkin innovatiivisempia ratkaisuja.
Kuvassa Terhi Paldan.
30. joulukuuta 2024
Terhi, koulutukseltaan keittiö- ja ravintolapäällikkö, on toiminut ravintola-alalla yli 30 vuotta, josta noin 15 vuotta asiantuntijaroolissa. Terhi vastaa ISS:llä tuotevalinnoista sekä suunnittelee reseptiikkaa. Hän kuvailee itseään: “Luomuihmiseksi, joka viljelee luomua ja käy luomupelloilla." ISS-ravintoloiden asiakkaita ovat päiväkodit, koulut, opistot sekä vanhuspalvelut. Lisäksi asiakkaina ovat henkilöstöravintolat, pääasiassa pääkonttorit, sekä teollisuushenkilöstö- ja tehtaiden ravintolat. Yksi ravintola-alan haaste on tasalaatuisuus. Sen eteen ISS:llä on tehty ekstratyötä. Maun pitää olla autenttista ja hyvää, eivätkä kompromissit käy. ”Minua sanotaan ruoka-alan kermapeffaksi, koska minulle kelpaa vain se paras. Kaikista tärkeintä on rakkaus ruokaan ja ruuan pitää maistua aina yhtä hyvälle. Eli reseptin on oltava saman makuinen ja tasalaatuinen. Silloin asiakaslupaus pidetään ja luottamus syntyy. Asiakkaat luottavat siihen, että kun ruoka on nyt hyvää niin se on jatkossakin hyvää", kuvailee Terhi iloisesti. ISS otti tuoremakupohjat käyttöön kesällä 2024.
19. marraskuuta 2024
Euroopan Unioni on myöntänyt atSauce Oy:lle osarahoituksen seuraaviin hankkeisiin
19. tammikuuta 2024
Aki Nyyssönen, som jobbar inom livsmedelsindustrin och vet vad som pågår på fältet, har flera gånger under sin karriär förlitat sig på kunnandet på atSauce. Resultaten finns att smaka i Herkkumaas och Evertastes utsökta produkter.
19. tammikuuta 2024
På Finnlines nya fartyg får du njuta av smakupplevelser som tagits fram av stjärnkockar. atSauce är med på resan genom att tillverka olika såser som grundar sig på restaurangägare Henri Aléns och kökschef Dan Grönvalls recept.
Customer Story: More Than Good Taste for the Food Industry
14. joulukuuta 2023
Aki Nyyssönen, who works and knows all that’s going on in the Finnish food industry, has put his trust in the expertise of atSauce many times in his career. The successful outcomes of mouthwatering Herkkumaa and Evertaste products is something to savor.
14. joulukuuta 2023
Elintarviketeollisuuden näköalapaikalla työskentelevä Aki Nyyssönen on luottanut atSaucen osaamiseen useasti uransa aikana. Tulokset maistuvat Herkkumaan ja Evertasten veden kielelle tuovissa tuotteissa.
Ravintoloitsija Alén ja keittiöpäällikkö Grönvall loihtivat makuelämyksiä Finnlinesin laivoille.
30. marraskuuta 2023
Finnlinesin uusilla laivoilla nautitaan huippukokkien suunnittelemista makuelämyksistä. atSauce on mukana matkassa valmistamalla erilaisia kastikkeita ravintoloitsija Henri Alénin ja keittiöpäällikkö Dan Grönvallin reseptiikan pohjalta.
Share by: