Customer Story: More Than Good Taste for the Food Industry

14. joulukuuta 2023
Aki Nyyssönen, who works and knows all that’s going on in the Finnish food industry, has put his trust in the expertise of atSauce many times in his career. The successful outcomes of mouthwatering Herkkumaa and Evertaste products is something to savor.

“When food is produced on an industrial scale, there will inevitably be surprises. The speed and diverse knowledge atSauce has to offer has saved us many times,” Nyyssönen says about what happens with cooperation.


When he was in charge of Herkkumaa purchases and production planning, Nyyssönen stayed in close contact with atSauce professionals. However, his new tasks at Evertaste have slightly taken him away from working with flavors daily, but the partnership will reinvent itself. 


“The recipes, products, schedules and goals in our industry fluctuate so much, there is no one correct way of production. atSauce’s forte is that they modify their own process in keeping in line with the customer’s needs at various stages in a project,” Nyyssönen explains.


atSauce develops products by carefully listening to its customers, and there is room for uniqueness in the manufacturing process. Besides a delicious output, other common factors of the food industry are taken into account. Flavor solutions focus on abundance, cost effectiveness, shelf life and a speedy manufacturing process.


“We first say what the product should be. After that, atSauce professionals look for the right ingredients and customize their manufacturing process to suit our needs,” Nyyssönen says. “The entire operation shows multidisciplinary skills that combine knowledge on flavor, chemical know-how and production expertise.”


The food industry often ends up in circumstances where the overall management gets broken down into unnecessarily small details. atSauce counters this problem by strengthening collaboration with its partners and expanding its range of services.


“Compared to many other operators in the industry, atSauce works much closer to the customer. Participation in product testing is a good example of this. And of course it's always nice to work with great people,” Nyyssönen concludes with a smile. 


Herkkumaa 

 Preserving clean flavors of nature and Finnish summer. Herkkumaa’s vast selection includes tasty canned goods, delicious jams, wonderful condiment sauces and mayonnaises plus popular Tex-Mex add-ons for every moment of enjoyment. 

Evertaste

Readymade delectables for land, sea or air. Evertaste is one of Finland’s largest companies providing takeaway meals and air carrier catering. Its selection includes various readymade foods and baked goods as well as full menus and private label solutions.

Uusimmat ajankohtaiset


Toimitusjohtaja kiittää tiimiä vuodesta 2024.
30. joulukuuta 2024
Vuosi 2024 atSaucella on ollut täynnä makuja ja kasvua! Tärkeät investoinnit, tehokkuuden parantaminen ja uudet tuotteet vievät meitä kohti entistäkin innovatiivisempia ratkaisuja.
Kuvassa Terhi Paldan.
30. joulukuuta 2024
Terhi, koulutukseltaan keittiö- ja ravintolapäällikkö, on toiminut ravintola-alalla yli 30 vuotta, josta noin 15 vuotta asiantuntijaroolissa. Terhi vastaa ISS:llä tuotevalinnoista sekä suunnittelee reseptiikkaa. Hän kuvailee itseään: “Luomuihmiseksi, joka viljelee luomua ja käy luomupelloilla." ISS-ravintoloiden asiakkaita ovat päiväkodit, koulut, opistot sekä vanhuspalvelut. Lisäksi asiakkaina ovat henkilöstöravintolat, pääasiassa pääkonttorit, sekä teollisuushenkilöstö- ja tehtaiden ravintolat. Yksi ravintola-alan haaste on tasalaatuisuus. Sen eteen ISS:llä on tehty ekstratyötä. Maun pitää olla autenttista ja hyvää, eivätkä kompromissit käy. ”Minua sanotaan ruoka-alan kermapeffaksi, koska minulle kelpaa vain se paras. Kaikista tärkeintä on rakkaus ruokaan ja ruuan pitää maistua aina yhtä hyvälle. Eli reseptin on oltava saman makuinen ja tasalaatuinen. Silloin asiakaslupaus pidetään ja luottamus syntyy. Asiakkaat luottavat siihen, että kun ruoka on nyt hyvää niin se on jatkossakin hyvää", kuvailee Terhi iloisesti. ISS otti tuoremakupohjat käyttöön kesällä 2024.
19. marraskuuta 2024
Euroopan Unioni on myöntänyt atSauce Oy:lle osarahoituksen seuraaviin hankkeisiin
19. tammikuuta 2024
Aki Nyyssönen, som jobbar inom livsmedelsindustrin och vet vad som pågår på fältet, har flera gånger under sin karriär förlitat sig på kunnandet på atSauce. Resultaten finns att smaka i Herkkumaas och Evertastes utsökta produkter.
19. tammikuuta 2024
På Finnlines nya fartyg får du njuta av smakupplevelser som tagits fram av stjärnkockar. atSauce är med på resan genom att tillverka olika såser som grundar sig på restaurangägare Henri Aléns och kökschef Dan Grönvalls recept.
14. joulukuuta 2023
Elintarviketeollisuuden näköalapaikalla työskentelevä Aki Nyyssönen on luottanut atSaucen osaamiseen useasti uransa aikana. Tulokset maistuvat Herkkumaan ja Evertasten veden kielelle tuovissa tuotteissa.
Customer Story: Fantastic Sea Fare on Finnlines
30. marraskuuta 2023
There are taste sensations to enjoy on Finnline’s newest ships, planned by top chefs. atSauce is there along for the ride, making various sauces based on recipes by restaurateur Henri Alén and Head Chef Dan Grönvall.
Ravintoloitsija Alén ja keittiöpäällikkö Grönvall loihtivat makuelämyksiä Finnlinesin laivoille.
30. marraskuuta 2023
Finnlinesin uusilla laivoilla nautitaan huippukokkien suunnittelemista makuelämyksistä. atSauce on mukana matkassa valmistamalla erilaisia kastikkeita ravintoloitsija Henri Alénin ja keittiöpäällikkö Dan Grönvallin reseptiikan pohjalta.
Share by: